"Ανακύκλωση" καλλυντικών (part 1)

Tuesday, April 16, 2013
Καλησπέρα σε όλους! Τις τελευταίες μέρες έψαχνα ένα θέμα για να αποτελέσει την πρώτη ανάρτηση στο blog μου! Παρακολούθησα ένα εξαιρετικό βίντεο από την MarilliasChoice1989 στο YouTube και έμελλε να είναι αυτό η έμπνευση μου! Δεν ήθελα όμως να ξεκινήσω με τα προϊόντα που δεν μου άρεσουν (μην μας πάει και γρουσουζιά :P ) οπότε διάλεξα κάτι πιο ελπιδοφόρο!

Μια και πλέον είμαστε στην Άνοιξη, οι περισσότεροι έχουμε αρχίσει την καθαριότητα και το ξεσκαρτάρισμα ακόμη και στα καλλυντικά μας! Κάτι τέτοιες στιγμές ανακαλύπτουμε καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης που είτε δεν μας άρεσαν από την πρώτη στιγμή που τα χρησιμοποιήσαμε ή ακόμη και προϊόντα που στην πορεία αντικαταστήσαμε με άλλα καλύτερα!

Είμαστε όμως εν μέσω κρίσης, που λίγο πολύ μας έχει αγγίξει όλους και δεν είναι καιρός για να σκορπάμε τα χρήματα μας σε πράγματα που μένουν στο ντουλάπι για καιρό και στο τέλος καταλήγουν στα σκουπίδια μας... H λύση είναι απλή και μάλιστα φιλική προς το πορτοφόλι μας! Δείτε πως μπορούμε να κάνουμε ένα είδος "ανακύκλωσης" στα καλλυντικά μας και να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά!


Ενυδατική κρέμα

Αν η ενυδατική κρέμα ημέρας που αγοράσατε είναι πολύ λιπαρή για την επιδερμίδα σας, δεν χρειάζεται να την πετάξετε! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για κρέμα νυκτός! Την εφαρμόζεται το βράδυ πριν πάτε για ύπνο και το πρωί η επιδερμίδα σας θα είναι απαλή και ενυδατωμένη! Αν ακόμη και για το βράδυ σας φαίνεται πολύ βαριά, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως κρέμα σώματος για ξηρές και ταλαιπωρημένες περιοχές όπως οι αγκώνες ή οι φτέρνες! Ειδικά για τις φτέρνες, απλώστε μια μικρή ποσότητα από την ενυδατική σας πριν κοιμηθείτε, φορέστε ένα παλιό ζευγάρι κάλτσες και το πρωί θα δείτε θεαματική αλλαγή!

Αντηλιακό

Ας πούμε ότι αγοράσατε ένα αντηλιακό προσώπου και από τις πρώτες χρήσεις είδατε ότι σας δημιουργεί πρόβλημα με σπυράκια, ακμή ή ερεθίζει το δέρμα σας... Σίγουρα οι περισσότερες θα το πετούσαμε αμέσως κι ας ήταν σχεδόν αχρησιμοποίητο... Θα ξέρετε φυσικά ότι η ηλιακή ακτινοβολία είναι ένας από τους παράγοντες που προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα μας! Και θα ξέρετε ακόμη ότι ο λαιμός και τα χέρια μας μπορούν εύκολα να προδώσουν την ηλικία κάθε γυναίκας αλλά σε αντίθεση με το πρόσωπο δεν είναι τόσο ευαίσθητα στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε! Έτσι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αντηλιακό μας στα χέρια ή στο λαιμό (αν δεν υπάρχει έντονο πρόβλημα ακμής στην περιοχή) αντί για το πρόσωπο!

Lip balm

Ένα παλιό lip balm που δεν ενυδατώνει επαρκώς τα χείλη σας μπορεί να γίνει ένα υπέροχο lip scrub προσθέσετε μια μικρή ποσότητα ζάχαρης ή να αποτελέσει βάση για να φτιάξετε το δικό σας κραγιόν σε συνδυασμό με κάποια σκιά ή κάποιο ρουζ που δεν χρησιμοποιείται πλέον! Αν πάλι δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να φτιάξετε κάτι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως έχει για τις παρανυχίδες σας κατά τη διάρκεια του μανικιούρ σας! Απλώνεται λίγο πάνω από τα δάκτυλα σας και κάνετε απαλό μασάζ! Μετά από λίγο θα είναι πολύ εύκολο να "σπρώξετε" τις παρανυχίδες σας! Ειδικά για τα lip balm που δεν έχουν χρώμα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα φρύδια σας ή τις μικρές τριχούλες που "πετάνε" στη γραμμή τριχοφυΐας!


Ένα ευχαριστώ στη MarilliasChoice1989 που μου έδωσε την ιδέα και την άδεια να βάλω σύνδεσμο για το βίντεο της! :*


Έπεται η συνέχεια με περισσότερα προϊόντα! Stay tuned! :D

1 comments :

Christine said...

Σ'ευχαριστώ πολύ! :D

Post a Comment